Adisgladis.se.
Wollmar Yxkullsgatan 8
118 50 Stockholm

+46(0)709-689 362

 

FRI FRAKT & FRIA BYTEN VID KÖP ÖVER 1000:-

Engel

Merino Kalsonger HERR - Grey Melange

280 kr

EKOLOGISK YLLE

  • storlek

Gråmelerade ullkalsonger i 70% ekologisk & obehandlad merinoull & 30% silke från tyska Engel. Engel underkläder i finaste ekologiska ull (GOTS-certifierad) uppblandat med silke kliar inte och håller absolut högsta kvalitet när vi börjar sncka hållbarhet.

Dessa underkläder i ekologisk merinoull funkar lika bra till vardags som när du tränar eller är ute på äventyr. Tunna fina elastiska resår i midjan samt vid benets slut tillsammans med ullens egna elasticitet skapar en otroligt behaglig komfort.

Ullen i dessa kalsonger är inte bara ekologisk utan även obehandlad och har på så vis lyckats bibehålla de naturliga fetterna (lanolin) som som ju står bakom så mycket av ullens grymma egenskaper. Att underkläderna är färgade & tvättade tar inte bort dess status som obehandlad. Det handlar alltså snarare om vad man inte utsatt ullen för. Dessa ulltrosor har INTE behandlats med blekmedel, formaldehyd, malmedel, superwash-behandling eller färgämnen som innehåller tungmetaller. 

Engel producerar alla sina ekologiska ullprodukter, underkläder & underställ i sina egna fabrik av ekologisk ylle från Sydamerika. Engel är ett av väldigt få producenter, framförallt om vi tittar på vad som finns tilgängligt på den svenska marknaden, som använder sig ekologisk merinoull från den Sydamerikanska regionen Patagonien. En region präglad av välmående djurbestånd som tack vare det växlande klimatet & blåsiga vädret bidrar till ullens bättre funktionalitet.

I detta råa klimat trivs inte heller blåflugor vilket säkerställer att all Engels ull är fri från mulesing.

  • Material: 70% ekologisk merinoull 30% silke
  • Varumärke: Engel
  • Färg: Gråmelerad
  • Tillverkningsland: Tyskland
  • Modell: Herren Hip Pants
  • Cetifiering: GOTS
  • Tvättråd: Engel rekommenderar alltid handtvätt för sina ylle/silkesmixer. Men det går även bra att köra dessa ullplagg i maskin på riktigt varsamma program. Givetvis vid låg temperatur & med rätt sorts tvättmedel anpassat för ull. 

Underkläder