Adisgladis.se.
Wollmar Yxkullsgatan 8
118 50 Stockholm

+46(0)709-689 362

 

FRI FRAKT & FRIA BYTEN VID KÖP ÖVER 1000:-

A+:)

Lammskinnsvantar - Ljusbruna

480 kr

Kromfritt lammullsskinn

Ljusbruna skinnvantar i kromfritt lammullskinn med fårullsfoder. Detta är en varm vintervante som både är snygg och funktionell. 

Den här modellen är den jag använt mest själv. Vanten kommer från storlek  7 hela vägen upp till 11, så den passar nätta små händer såväl som enorma dasslock. "Damstorlekarna" är 7-8 och något smalare än de vi använt oss av då vi fotade handskarna.

Passformen är lysande och handsken är en riktig livräddare de kallaste vinterdagarna. Våra fårskinnsvantar är handsydda av vår personlige handskmakare Hans-Peter från staden Wassertrüdingen i tyska Bayern där han tillsammans med sin fru för vidare arvet som garvare & handskmakare i 3:e generationen.

Hans-Peter använder uteslutande kromfria skinn med pälsen kvar från lokala leverantörer. Den här modellen är tillverkad i kromfritt fårullsskinn vilket ger en mycket mjuk & smidig handske. Men den stora sensationen kommer när du stoppar in händeran och möter det vansinningt mjuka & übervarma fodret.  Då detta är en ren naturprodukt är vattentåligheten något begränsad. Men kom ihåg att fodret av ull värmer trots att det blir blött. Vill du göra vanten mer vattentålig går det bra att impregnera den med vårt skovax från Kavat eller någon sorts läderbalsam.

  • Material vante: Kromfritt fårullsskinn med pälsen kvar.
  • Material: Foder: Obehandlad fårull.
  • Färg: Ljusbrun.
  • Modell: Tumvante.
  • Tillverkare: Hans Peter Kloss.
  • Tillverkningsland: Tyskland.

Handskar