Adisgladis.se.
Wollmar Yxkullsgatan 8
118 50 Stockholm

+46(0)709-689 362

 

FRI FRAKT & FRIA BYTEN VID KÖP ÖVER 1000:-

Langerchen

Thunder Bay Jacket - Inka

936 kr 3 120 kr

Unikt uppsydd för A+:)

 • storlek

  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL

 

OBS! Denna modell är ovanligt stor så välj alltid en mindre storlek.

Thunder Bay Jacket från Langerchen är en ekologisk, vattentät och varm allvädersjacka tillverkad i en mix av ekologisk bomull och PU. På insidan döljer sig en fantastisk hemlighet i form av en uttagbar mellanjacka som fungerar fint för sig själv. Thunder Bay kommer här i en exlusiv för Adisgladis vegan-version. 

Den här jackan sammanfattar allt jag älskar med Langerchen. Det speciella med Langerchen, och skillnaden mot alla andra märken vi samarbetar med, är direktkontakten vi har, och den påverkan vi som en liten butik i Stockholm kan ha på ett jackföretag i München. Vi träffar dem 2 gånger per år i Tyskland, dricker kaffe från Philipp Langers termos och gör det jag gillar bäst - pillar på material.

Det är materialen som är det intressanta, hur de känns och varför de är där, funktionen de fyller. Detta gäller i allmänhet, men i synnerhet hos Langerchen. Just den här jackan hade, när vi såg den som ett prov och där den säljs hos andra butiker, detaljer i ylle, men vi såg inte poängen med det överhuvudtaget i den här typen av jacka. Vi föreslog att vi skulle kunna ta hem ett gäng med samma funktion och i samma stil men utan de mörka detaljerna ni ser på bilden av ull och köra fri från animaliska delar. Ett vanligt jackföretag hade inte gjort detta men gänget på Langerchen sa helt sonika "Visst vi fixar det" och specialtillverkade ett fåtal jackor endast för oss i sin egna fabrik.

Langerchen gör jackor som blandar stil med funktion, och Thunder Bay är inget undantag. Jackan är tillverkad i Langerchens unika koncept med 80% ekologisk bomull som beläggs med ett membran av PU som ger jackan dess oslagbara funktion. Den är vindtät och regntålig, men samtidigt andas den och du slipper komma till jobbet svettig som om du precis sprungit intervaller uppför någon backe. Sömmarna är limmade. Fördelen med Langerchens sätt att göra funktionskläder är att du slipper alla flourkarboner, PFOA, PFOS, PFC, flourväten och allt annat halvkul som finns i konventionella jackmärkens sortiment för att ge samma funktion.

Thunder Bay är den ultimata höst- och vinterjackan för de flesta svenska städer där man rör sig mellan inomhustemperaturer (kollektivtrafik & matbutiker) och ruggiga utomhusmiljöer. De dagar när det är riktigt riktigt kallt så kanske man får slänga på en extra tjocktröja och behålla mellanjackan i men för 9 av 10 vinterdagar kommer den här jackan göra jobbet. 

Designen är på parkan är stilren, flertalet fickor finns, som sidofickor, innerficka, bröstficka med uttänkt plats för hörlurssladdar och andra fina detaljer. Då har jag inte ens nämnt innerjackan som är en jacka för sig själv, med fickor och allt. Designad som en slags elegant bomberjacka i Langerchens scuba-material bestående av PU, elastan, ekologisk bomull & R-PET kommer den värma många kalla höstdagar, och vara till stor hjälp när vargavintern kommer.  Många innerjackor är ju där för en enda anledning, att vara som ett extra varmt lager men den här jackan är till för att användas själv, vilket jag gillar - Det blir som en 2-för-1-deal.

 • Material skal: 80% ekologisk bomull & 20% PU.
 • Material foder: R-PET återvunnen polyester.
 • Material innerjacka: 46% återvunnen polyester R-PET / 22% PU / 20% ekologisk bomull & 6% elastan
 • Tvättråd: 30 grader.

Köp Langerchen Jackor Sverige

Parkas