Adisgladis.se.
Wollmar Yxkullsgatan 8
118 50 Stockholm

+46(0)709-689 362

 

FRI FRAKT & FRIA BYTEN VID KÖP ÖVER 1000:-

Engel

Merino Långkalsonger HERR - Grå

440 kr

Ekologisk merinoull & silke

Lagerstatus: I lager

Gråa långkalsonger i 70% ekologisk & obehandlad merinoull & 30% silke från tyska Engel. Engels produkter i finast tänkbara ekologiska ull (GOTS-certifierad) uppblandat med silke kliar inte och håller absolut högsta kvalitet när vi börjar sncka hållbarhet.

Dessa underställsbyxor i ekologisk merinoull funkar lika bra till vardags som när du tränar eller är ute på äventyr. Ullens egna elasticitet skapar en otroligt behaglig komfort.

Ullen i långkallingarna är inte bara ekologisk utan även obehandlad och har på så vis lyckats bibehålla de naturliga fetterna (lanolin) som som ju står bakom så mycket av ullens grymma egenskaper. Att byxorna är färgade & tvättade tar inte bort dess status som obehandlade. Det handlar alltså snarare om vad man inte utsatt ullen för. Det här understället har INTE behandlats med blekmedel, formaldehyd, malmedel, superwash-behandling eller färgämnen som innehåller tungmetaller. 

Engel producerar alla sina ekologiska ullprodukter, underkläder & underställ i sina egna fabrik av ekologisk ylle från Sydamerika. Engel är ett av väldigt få producenter, framförallt om vi tittar på vad som finns tilgängligt på den svenska marknaden, som använder sig ekologisk merinoull från den Sydamerikanska regionen Patagonien. En region präglad av välmående djurbestånd som tack vare det växlande klimatet & blåsiga vädret bidrar till ullens bättre funktionalitet.

I detta råa klimat trivs inte heller blåflugor vilket säkerställer att all Engels ull är fri från mulesing.

  • Material: 70% ekologisk merinoull 30% silke.
  • Varumärke: Engel
  • Färg: Grå
  • Tillverkningsland: Tyskland
  • Modell: Men's long johns
  • Cetifiering: GOTS
  • Tvättråd: Engel rekommenderar alltid handtvätt för sina ylle/silkesmixer. Men det går även bra att köra dessa ullplagg i maskin på riktigt varsamma program. Givetvis vid låg temperatur & med rätt sorts tvättmedel anpassat för ull. 

Underställ